A murit un om. Tu cum faci lumea mai buna?

Ajutati familia Luanei

Ai facut ceva azi pentru ca lumea sa fie mai buna? Ai zambit? Ai smuls un zambet cuiva? Ai tinut pe cineva in brate? Ai pupat inocent pe obraz? Ai spus un cuvant bun?  Tu ce ai facut azi pentru lume?

O sa iti spun ceva si nu o sa iti convina. Este clar un stereotip dar mi l-am asumat. Suntem femei si vrem, nu vrem, noi oferim compasiune, iubire, mangaiere. Nu inseamna ca trebuie sa fii o moliciune plangacioasa ci ca ai in tine capacitatea de a alina suflete, de a readuce zambetul. E o povara, stiu, dar nu as da pentru nimic darul asta de a putea sa ii faci pe ceilalti sa se simta mai bine.

Ai vazut sigur tot Facebook-ul impanzit cu mesaje legate de Luana. Era tanara, era un om frumos si a facut mult bine. Nu o cunosc. Nici nu o sa iti spun ca m-a luat depresia. Nu imi place sa fiu ipocrita si sa ma bat cu pumnii in piept pentru lucruri pe care le fac sau nu.

Nici nu o sa iti spun povestea ei. Stiu doar ca Luana a fost un om si a oferit multa iubire. Trecand de toate cliseele cu s-a dus prea devreme dintre noi si tot ceea ce spun oamenii cand moare cineva bun, eu o sa iti spun altceva: Luana a murit in zadar.

Poate iti vine sa ma iei la bataie, ma consideri o nesimtita. Dar da, Luana a murit in zadar daca tot ce faci tu este sa plangi pe Facebook. Luana a murit in zadar daca tu te limitezi la a da like-uri si share-uri la statusuri legate de ea.  Luana a murit in zadar daca tu spui despre ea ca “a fost un om foarte bun. Pacat ca a luat-o Dumnezeu!”

Citesti bunatatea pe chipul ei? Da! Ea cum a putut sa arate bunatate in jungla asta pe care o numim societate? De ce te limitezi la a comunica in stereotipuri?

 

Fii si tu azi mai buna. Fii si maine. Si poimaine. Alina, ofera iubire, fa bine. Pentru ca poti! Pentru ca esti om! Pentru ca asta admiri si asta poti sa oferi si tu. Trebuie doar sa vrei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *