Fifty Shades of Grey – a inceput scandalul

A aparut trailerul pentru Fifty Shades of Grey. Diferite asociatii s-au simtit datoare sa ia apararea femeii. Ca sa citez de aici: “Nu e nimic elegant sau care sa le ofere un statut de putere femeilor in astfel de scene, in care personajul feminin este lovit cu biciul, supus unui tratament masochist. Femeia nu este un obiect al placerii degradante si nu trebuie sa se promoveze o astfel de imagine.” 

Nu am citit Fifty Shades of Grey dar o sa o fac. Si de-a naibii o sa vad si filmul in speranta ca nu vor cenzura scenele interesante. O sa citesc “cartea” doar de curiozitate si o sa vad filmul pentru ca merge pentru o seara a fetelor.

In rest, nu inteleg de ce vi se zbarleste parul de pe maini in halul asta. A mai citit cineva din generatia noua Sandra Brown? Cred ca nu. Intr-o vara undeva prin studentie (sa fie vreo 7 ani) in apartamentul bunicii am descoperit cateva volume. Si le-am citit pe toate. A naibii toate merg pe acelasi tipar: femeia ravasita, singura, cu sufletul pustiit, nu mai crede in iubire – il intalneste pe el – barbat puternic, ascuns, singur, potent (financiar:))). Ea ii inmoaie – sufletul bineinteles, el o face sa vibreze cum nu s-a mai intamplat niciodata. In toate cartile lui tanti Brown femeia este luata pe sus de barbat. Si da, in unele se ajunge la jocuri sado-maso care ii provoaca femeii placeri nebanuite.

Dar nuuuuuuuuuuuuuu, noi vom sari de fund in sus pentru ca femeia este un obiect al placerii si Fifty Shades of Grey prezinta o imagine degradanta a femeii. Dragii mei, inainte sa va enervati, daca femeia nu se vedea ca un obiect al placerii, nu se mai silicona si botoxa atat. Daca avea putin de eleganta, nu mai iesea la cumparaturi cu o fusta care ii acopera jumatate de fund, tocuri de 20 cm, buzele rosii ca fundul de maimuta dupa ce a stat prea mult la soare si o bluza in care sanii stau storciti.

Iar in ceea ce priveste sado-masochismul fiecare e liber sa se joace cum vrea. Sa fie stapan sau sclav. Pentru restul exista Fifty Shades of Grey si fantezii neindeplinite. De ce sa luati aceasta mica bucurie a vietii cand noi oricum ne torturam reciproc zi de zi? Puritanilor!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *